BİZE ULAŞIN

Whey Protein

Whey Protein Tozu Nedir?

Whey protein tozu ürünlerinin ana maddesi süttür. Yani insanın ilk doğduğunda tanıştığı doğal ve sağlıklı besindir. İneklerden sağılan sütlerin fabrikadaki kontrolleri yapıldıktan sonra bazı işleme tabi tutulur. Bu işlemden hem peynir üretimi hem de protein tozu meydana çıkar. Rennet denilen ayrıştırıcı maddelerin süte eklenmesiyle ayrışma başlar. Katılaşan kısım, peynir olarak sofralara gelir. Sıvı kısım ise, whey proteindir. Kurutulur ve toz haline getirilir. Sporcuların faydasına sunulur.

Whey Protein Tozu Ne Zaman Kullanılır?

Çoğu kişinin de tercih ettiği tüketim şekli spor öncesi ve sonrasıdır. Ancak burada dikkat edilmeyen bazı noktalar vardır. Spora başlamadan beş dakika önce alınan protein tozunun bir faydası olmaz. Bu nedenle spora başlamanıza 45 dakika kala whey protein tozunu almalısınız. Böylece vücut tarafından sindirilmeye başlayan ev kana karışan proteinin kas kütlesini yıpranmadan koruması mümkün olur. Yine spor sonrasında da tüketilmesi tavsiye edilir. Spor sürecinde çalıştırılan kasların gelişmesi ve büyümesi için ihtiyaç duyulan protein karşılanmalıdır. Bu da, whey protein tüketerek mümkündür. Spor bittikten hemen sonra veya 10-15 dakika içerisinde hazırlayacağınız protein tozunu tüketebilirsiniz.

Whey Protein Tozu Faydaları Nelerdir?

Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda vardır. Whey protein tozu, öğün yerine asla geçmez. Sadece destekleyici bir üründür. Gündelik öğününüze veya diyet programınıza dikkat etmeli ve ek olarak protein tozu kullanmalısınız. Bu bakımdan protein tozunun sağladığı yararları şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Kas kütlesini artışını destekler. Ayrıca kemik yapısını da güçlendirir.
  • Kilo problemi olanların kilo vermesinde yardımcı besin takviyesi olarak tercih edilebilir.
  • İyi kolesterol seviyesini artırır. Kötüsünü de düzenlemeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sisteminin direncini artırır, güçlendirir.
  • Enerji verir, spor yapmanızı kolay hale getirir.
  • Spor sonrasında yıpranan kasların toparlanmasını sağlar.
  • Kan değerlerini düzenlemeye yardımcı olur.

Whey protein tozunun faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek adına düzgün bir şekilde tüketilmesi gerekir.

 

Yüksek Kalite Whey Protein Ürünleri Provitanya.com’da!

Spor, modern yaşamın insanlar için vazgeçilmez kıldığı önemli rutinlerden biri olmayı başarmış durumda. Daha fit bir görünüm, zayıflama, şekilli bir vücut ve kaslı kollar pek çok insanın hayallerini süslemeye devam ediyor. İnsanlar yalnızca dış görünüş sebebiyle değil, dengeli beslenme ve hareketli bir yaşam ile obezite gibi sorunların önüne geçmek için de spora yönelmeyi tercih edebiliyor.

Elbette spor yalnızca bir koşu bandı üzerinde komak veya arada bir yürüyüşe çıkmaktan ibaret değil. Ulaşmak istediğiniz fiziğe giden yolda çeşitli sporlar ve çalışmaları hayatın bir parçası haline getirmek şart. Öte yandan spor yaparken istenen maksimum verimi alabilmek için dengeli ve yeterli beslenmek de oldukça mühim.

Örneğin spor esnasında kaybedilen enerjinin yerine konması için karbonhidrata ağırlık vermek veya kas deformasyonunun önüne geçerken güçlenmesi ve gelişmesi amacıyla protein ağırlıklı beslenmek bu duruma örnek verilebilir. Ancak iş hayatının karmaşası içinde beslenmeye yeterince önem veremiyoruz ve bu da vücudumuzun ihtiyaç duyduğun makro besinleri dışarıdan takviye gıda olarak almamızı gerektiriyor.

İşte tam da bu noktada, whey protein tozu kullanımı, amino asit desteği veya kreatin takviyesi gibi kurtarıcı çözümler devreye giriyor. Whey protein, peynir altı suyundan üretilen ancak bu suyun yağ ve tuzdan arındırılmasıyla imal edilen protein takviyesi ürünüdür. Whey, sporcular için son derece önemli bir makro besindir. Bunun sebebi kas dokularının onarılmasında ve kas kütlesinin artırılmasında etken bir rol oynamasıdır.

Güvenli Alışveriş İçin Provitanya.com!

Whey protein, doğal besinler aracılığıyla süt ve süt ürünlerinden, kırmızı et ve balık gibi hayvansal gıdalardan temin edilebilir. Ancak yoğun ve düzenli bir antrenman rutinine sahip olanlar için bu protein oranı yeterli gelmeyecektir. Ayrıca sportif aktivitelerin neden olduğu kas zedelenmesi ve yırtılması gibi sorunları hızlı bir şekilde çözmek ve kısa sürede dolgun kaslara sahip olmak amacıyla protein tozunun gücünden faydalanılır.

Piyasada sporcuların ihtiyaç duydukları protein ihtiyacını karşılamak amacıyla özel olarak formüle edilen çok sayıda protein tozu ürünleri mevcut. Ancak hepsi farklı özelliklere sahiptir ve kişilerin değişen gereksinimlere uygun olarak geliştirilmiştir. Örneğin yumurta protein tozu, laktozsuz protein tozu veya sığır etli protein tozu bunlardan bazılarıdır.

Whey Protein Ürünlerini Uygun Fiyat Avantajıyla Hemen Online Satın Alın!

Whey protein tozunun bir diğer kullanım sebebi ise içeriğinde bulunan proteinin hızla kana karışması ve kaslar tarafından çabucak emilmesidir. Dolayısıyla antrenman sonrasında alacağınız protein tozu takviyesiyle kaslarınızın boşalmış olan protein ve enerji depolarını yeniden doldurabilirsiniz. Ayrıca yatmadan önce kullanacağınız whey protein ile gece uyurken bile kas onarımı ve inşasına devam edebilirsiniz.

Hardline whey protein tozu, her aşama sporcu tarafından kullanılabilen son derece hafif ve sağlıklı bir üründür.  Hardline protein complex, karbonhidrat ve yağ oranı azaltılmış olan ilavesiz bir protein tozu çeşididir. Hardline whey 3 matrix desteği ile lezzetli bir protein takviyesi alırken hızlı etkisiyle de arzu ettiğiniz görünüme hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Optimum whey protein tozu, lezzet konusundaki iddiası ve kas inşası ve gelişmesine olan etkisiyle adından söz ettirmeyi başaran bir üründür. Öte yandan her seviye sporcu tarafından rahatlıkla kullanılabilen ve gün içerisinde herhangi bir vakitte alınabilecek sağlıklı bir gıda takviyesidir.

Olimp whey protein tozu, % 72 oranındaki whey protein içeriğiyle oldukça etkili bir üründür. Ayrıca yüksek miktarda izole protein ve kompleks whey proteini içermektedir. Spor öncesi ve sonrasında kullanıma ve her seviyeden sporcunun tüketimine uygundur.

Whey protein fiyat araştırması yaparken Provitanya’ya bakmadan geçmeyin! En seçkin protein tozu ürünleri, orjinal ürün garantisiyle Provitanya’da sizleri bekliyor. Whey protein tozu fiyat ne kadar diye soruyorsanız en avantajlı fiyatlar için Provitanya.com’a gelin, seçtiğiniz ürünlerin adrese teslim imkanıyla kapınıza kadar gelmesinin keyfini çıkarın.