BİZE ULAŞIN

Kazein Protein

Kazein (Süt) Protein Tozu Nedir?

Kazein proteini sütten üretilmekte olup whey proteini ile birbirine çok benzer, ancak moleküler düzeyde oldukça farklıdır. Hem kazein hem de peynir altı suyu sütten elde edilen süt bazlı proteinler olsa da, bazı göze çarpan farklılıklar vardır. Kazein proteini ise yavaş salgılanan/emilen bir proteindir. Başka bir deyişle, tükettikten sonra, kaslarınız dört ile sekiz saate kadar damla damala protein ile beslenir. Kazein proteini whey proteini yada yumurta proteini karşı alerjisi olanlar tarafından sıklıklada tercih edilmektedir.

Kazein (Süt) Protein Tozu Ne Zaman Tüketilir?

Kazein proteini yavaş emilimi sayesinde en iyi zaman yatmadan önce tüketilmesi yönündedir. Aynı zamanda Ramazan ayında oruç tutanlar için ister spor yapsın yada yapmasın kazein proteini yavaş emilimi sayesinde gün boyu oruçlu iken kasları besleyebilecek mükemmel bir kaynaktır.

Kazein (Süt) Protein Tozu Kullanmalımıyım?

Sporcular için eğer ciddi bir eğitim ve beslenme programı içindeyseniz gece uykudayken kasların ihtiyacı olan proteini ve amino asitleri yavaş yavaş verebilecek bir takviyedir.

Sertifikalı Kazein Protein Tozu Provitanya.com’da!

Düzenli spor ve sağlıklı beslenme günümüz dünyasında yaşam biçimi haline gelmeyi başaran iki önemli etkinlik diyebiliriz. Egzersiz veya yoğun tempolu antrenmanlar, gerek uzun vadede sağlığı korumak gerekse de ideal vücut hatlarına sahip olmak noktasında ayrı bir önem kazanıyor. İdeal vücut hatları dendiğinde ise özellikle vücut geliştirme sporuyla ilgilenenlerin aşina olacağı kas inşası kavramı öne çıkıyor.

Ağırlıklı olarak erkek sporcuların ilgilendiği vücut geliştirme ve kas yapımı, sportif aktivitelerin temel motivasyonları arasında yer almaktadır. Düzenli ve yoğun antrenmanlar, arzu edilen dolgun ve güçlü kasların ortaya çıkmasında en önemli yoldur diyebiliriz. Ancak iş yalnızca spor ile de bitmiyor. Protein ağırlıklı beslenmek, kasların gelişmesi ve güçlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Öte yandan antrenmanların kaslarda ve kas dokularında yol açtığı tahribatın ortadan kaldırılması için de protein ve amino asitler son derece gerekli bileşenler. Dolayısıyla süt ve süt ürünleri gibi protein açısından zengin besinlerden faydalanmak ve bu besinleri her zamankinden daha fazla tüketmek elzemdir.

Ancak kırmızı et, beyaz et, yumurta veya süt ürünlerini sürekli ve yoğun olarak tüketmek hem maddi hem de manevi açıdan yıpratıcı olacağından sporcuların protein ihtiyacını karşılamak amacıyla protein tozu takviyeleri geliştirilmiştir.

En Güvenli Alışverişleriniz İçin Provitanya.com!

Peynir altı suyu, süt ve et gibi temel besinlerden elde edilen bu ürünler, son derece faydalı olan ve düzenli kullanımında gözle görülür etki yaratacak performans ürünleridir. Kazein protein tozu bu alanda en çok tercih edilen takviyelerden biridir. Kazein protein tozunun en ayrıcı özelliği, whey protein tozuna göre çok daha yavaş sindirilerek vücutta uzun süre tutulmasıdır diyebiliriz.

Süt proteini olarak da bilinen kazein protein, whey proteininden sonra en çok tercih edilen protein tozu türüdür. Sütte %80 oranında bulunması, bu isimle bilinmesini de sağlamaktadır. Uzun vadeli ve etkili kas gelişimi için kullanılabilecek en etkili protein tozlarının başında kazein protein tozu gelmektedir.

Spor sonrası kas onarımı ve başarılı bir kas inşası için kazein proteininden güvenle faydalanılabilir. Süt kazein proteini açısından zengin bir besin olup farklı hayvan sütü çeşitlerinde değişen oranlarda bulunabilmektedir. Ancak doğal tüketimle en sık inek sütünden alınmaktadır.

Hardline Casein ve daha birçok markaya ait kazein protein tozu ürünleri uygun fiyat garantisiyle Provitanya’da! Kazein protein fiyat noktasında markaya göre farklı rakamlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak fırsatları yakalamak ve kazein fiyat araştırmasında alışverişinizi hesaplı bir şekilde tamamlamak için hemen Provitanya.com’a gelin, sağlık ayağınıza gelsin!