BİZE ULAŞIN

Kompleks Amino Asitler

Olimp Amino 5500

OlimpOlimp Amino 5500 400 Kapsül

1.400,00 TL

DETAYLI İNCELE
İNDİRİM
% 10
Ocean L-Teanin 200 mg

OrzaxOcean L-Teanin 200 mg 30 Kapsül

309,50 TL 278,55 TL

DETAYLI İNCELE
Gainup AminoMen

GainupGainup AminoMen Portakal 630 Gr

719,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Amino Real

BigJoyBigjoy Amino Real Portakal 420 Gr

650,00 TL

DETAYLI İNCELE

Kompleks Amino Asit Nedir?

Amino asitler vücudunuzda birçok kritik rol oynayan bileşiklerdir. Protein yapımı ve hormon ve nörotransmitterlerin sentezi gibi hayati süreçler için gereklidirler. Esansiyel Amino asitler ve Esansiyel olmanyan Amino asitler olarak sınıflandırılırlar. Vücudunuzun düzgün büyümesi ve çalışması için 20 farklı amino aside ihtiyacı vardır. Bunların 20'si de sağlığınız için önemli olsa da, sadece dokuz amino asit esansiyel olarak sınıflandırılır. Bunlar; histidin, izolösin, lösin, lizin, metiyonin , fenilalanin, treonin, triptofan ve valindir. Esansiyel olmayan amino asitlerin aksine, esansiyel amino asitler vücudunuz tarafından yapılamaz ve beslenme yada takviye gıda ile elde edilmelidir.

Kompleks Amino Asit Ne İşe Yarar?

Dokuz esansiyel amino asidin tamamı vücudunuzda çeşitli roller üstlenir. Vücudun büyümesi, Enerji üretimi, Bağışıklık fonksiyonu ve besin emilimi gibi önemli süreçlerde yer alırlar. Ruh Halini ve Uykuyu İyileştirmeye, Egzersiz Performansını Artırmaya, Kas Kaybını Önlemede, Diyet dönemine yardımcı olabilir.

 

Kompleks Amino Asit Çeşitleri Provitanya.com’da!

Günümüzde fitness, yoga, hafif tempolu egzersizler ve hatta vücut geliştirme ya da ağırlık kaldırma gibi yoğun tempolu dayanıklılık sporları pek çok insanın olmazsa olmaz uğraşları haline geldi. İdeal vücut görünümü, zayıflama, daha dolgun ve güçlü kaslar veya sağlıklı bir yaşam gibi birçok amaç da sportif aktivitelerin başlıca motivasyonları arasında yer alıyor.

Yüksek kalori ve enerji harcayan sporlarda sağlıklı ve yeterli beslenmek oldukça zaruri bir mesele. Antrenman ve egzersizlerle kaybedilen güç ve enerjinin protein ve karbonhidrat gibi makro besinlerle geri kazanılması son derece önemli. Ayrıca kas gelişimi, doku onarımı, spor sonrası halsizliği ortadan kaldırma gibi sayısız nedenle de protein ve kompleks amino asit çeşitlerine ihtiyaç vardır.

Komplex amino asit desteği, sporcuların antrenmanların hemen sonrasında ve uzun vadeli olarak kasları güçlendirmeye yarayan bir takviyedir. Amino asitler proteinlerin yapı taşları olan maddelerdir. Kas dokularının güçlenmesinde, kas kaybının giderilmesinde ve kas zedelenmelerinin onarılmasında amino asitler önemli bir rol oynamaktadır.

Bu nedenle günlük olarak protein ağırlıklı beslenmenin yanı sıra yoğun tempolu sporların yol açtığı halsizlik, kas ağrısı, ve kas tahribatı gibi sorunların önüne hızlı bir şekilde geçmek noktasında bu takviyeye ihtiyaç duyulmaktadır.

En Güvenli Alışverişleriniz İçin Provitanya.com!

Olimp Amino, protein sentezi için gerekli olan B6 vitaminin yanı sıra yüksek oranda BCAA amino asidi içermektedir. Bu sayede antrenman sırasında enerji kaybı sorunu yaşamadan yüksek performans sergileyebilirsiniz. Olimp Amino 5500, her seviye sporcu tarafından önerilen miktarda kullanılabilir.

Multipower Whey Amino, kana hızlı karışma özelliğine sahip whey izole proteini ile yüksek oranda BCAA içeren kompleks amino asit desteğidir. Kas yıkımının önüne geçerken kas dokularının güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Her seviye sporcu önerilen miktara sadık kalarak güvenle kullanabilir.

Universal Beef Amino, tablet formundaki kompleks amino asit takviyesidir. Whey proteini gibi peynir altı suyundan değil kırmızı etten elde edilen amino asitlerle geliştirilmiştir. Bu sebeple daha zengin amino asitlere sahiptir ve kana daha yavaş bir şekilde karışır ancak uzun süreli etki gösterir. Her seviye sporcu tarafından tavsiye edilen ölçüde kullanılabilir.

Yoğun antrenmanlar ve yorucu egzersizlerin yol açtığı doku zedelenmesi, amino asit kaybı ve halsizlik gibi sorunlarla mücadele etmek için ihtiyacınız olan tüm kompleks amino asit ürünleri ve daha fazlası Provitanya’da! Hemen Provitanya.com’a gelin, sağlıklı bir vücut ve bir fit görünüme dair hayalleriniz gerçeğe dönüşsün!