BİZE ULAŞIN

Omega3 ve Balık Yağları

Solgar Omega 3 950 mg

SolgarSolgar Omega 3 950 mg 100 Kapsül

1.444,20 TL

DETAYLI İNCELE
Solgar Cod Liver Oil

SolgarSolgar Cod Liver Oil 100 Kapsül

399,00 TL

DETAYLI İNCELE
İNDİRİM
% 20
Protein Ocean Omega 3

Protein OceanProtein Ocean Omega 3 45 Kapsül

269,00 TL 215,20 TL

DETAYLI İNCELE
İNDİRİM
% 10
Ocean Plus Omega 3 1200 mg

OrzaxOcean Plus Omega 3 1200 mg 50 Kapsül

489,50 TL 440,55 TL

DETAYLI İNCELE
İNDİRİM
% 10
Ocean Omega 3 Balık Yağı 500 mg

OrzaxOcean Omega 3 Balık Yağı 500 mg 60 Kapsül

199,00 TL 179,10 TL

DETAYLI İNCELE
İNDİRİM
% 20
Nutraxin Omega-3 Ultra

NutraxinNutraxin Omega-3 Ultra 30 Kapsül

599,90 TL 479,92 TL

DETAYLI İNCELE
İNDİRİM
% 30
Suda vitamin Omega-3 100 Softgels

SudaSuda vitamin Omega-3 100 Softgels

425,00 TL 297,50 TL

Tükendi
İNDİRİM
% 30
Suda Vitamin Omega Big 1200 mg
İNDİRİM
% 10
Ocean Multi Vitamin ve Balık Yağı Ballı Portakal 150 mL
İNDİRİM
% 40
Nutraxin Omega-3 2000 mg

NutraxinNutraxin Omega-3 2000 mg 60 Kapsül

569,90 TL 341,94 TL

Tükendi
İNDİRİM
% 20
Nutraxin Omega-3 + Co Q-10
İNDİRİM
% 50
Gummy Lab Omegumm Gummies Kids Karışık Meyve

Omega 3 Nedir, Faydaları Nelerdir?

Omega-3, vücudunuzda önemli roller oynayan ve bir dizi sağlık yararı sağlayabilen esansiyel yağ asitidir. Vücudunuz onları tek başına üretemediğinden bu yağ asitini besinlerden yada besin takviyelerinden almalısınız. En önemli üç tip ALA (alfa-linolenik asit), DHA (dokosaheksaenoik asit) ve EPA'dır (eikosapentaenoik asit). ALA esas olarak bitkilerde bulunurken DHA ve EPA çoğunlukla hayvansal gıdalar ve alglerde görülür. Omega-3 yağ asitleri bakımından yüksek olan yaygın gıdalar arasında yağlı balıklar, balık yağları, keten tohumu, chia tohumu , keten tohumu yağı ve ceviz bulunur.

Omega-3 yağ asitleri inanılmaz derecede önemlidir. Omega-3 balık yağı hem dokosaheksaenoik asit (DHA) hem de eikosapentaenoik asit (EPA) içerir. Omega-3 yağ asitleri, kalp hastalığını önlemede ve yönetmede önemli olan temel besinlerdir .

Arterlerde plak gelişimini yavaşlatır

Anormal kalp ritmi olasılığını azaltmada

Kalp krizi ve inme olasılığını azaltmada

Amerikan Kalp Derneği (AHA), herkesin haftada en az iki kez balık (özellikle yağlı, soğuk su balığı) yemesini önerir. Somon, uskumru, ringa balığı, sardalya, göl alabalığı ve ton balığı özellikle omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Gıdalar omega-3 almak için en iyi seçim olsa da, balık sevmeyenler için balık yağı takviyeleri de mevcuttur.

Omega-3 Kullanım Miktarı?

Genel olarak, sağlıklı yetişkinler için her gün minimum 250-500 mg kombine EPA ve DHA kullanmaları önerilmektedir.

 

Omega 3 ve Balık Yağları Provitanya.com'da!

Omega 3 ürünleri; bu maddeyi içerisinde barındıran ve özel olarak üretilen ürünlerdir. Balık yağı da, omega 3 içeren mucizevi bir üründür. Söz konusu bileşen, aslında bir yağ asididir ve vücudumuz tarafından üretilmez. Bu yüzden, söz konusu asitler ya da doğal ürünler yardımı ile ya da özel olarak imal edilen omega 3 ürünleri ile vücuda alınmalıdır.

Omega 3 yağ asitleri, alfa- linolenik asit (ALA), dokosaheksaenoik asit (DHA) ve eikosapentaeonik asit (EPA) olmak üzere 3 ayrı sınıfa ayrılmaktadır. Bu 3 sınıftan olan ALA, bazı tohumlarda ya da bu tohumlardan yapılan yağlarda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bazı sebzelerin içerisinde de yer almaktadır. EPA ve DHA ise deniz ürünlerinde yer alır. Vücudumuza alınan ALA kullanılarak DHA ve EPA üretilebilmektedir. Fakat bu oluşum, ihtiyaç olunan miktarın belli bir kısmını karşılar. Bu yüzden, balık, kırmızı et ve deniz ürünlerinin düzenli bir şekilde kullanılması gerekir.

Balık yağı ve omega 3 yağ asitleri, kas gelişimi için çok önemli maddelerdir. Özellikle omega 3 asitlerinin vücudumuz tarafından üretilememesi ve az miktarda besin içerinde yer alması, bu ürünlerin kullanımını zor bir hale getirmektedir. Olimp gold omega 3 sport edition gibi ürünlerin, kas gelişimi, eklem kasılmaları, kan değerlerini düzenleme, yağ yakımına yardımcı olma, kemik bütünlüğünü koruma, protein sentezleme, metabolizma hızını arttırma, insülini dengeleme ve antrenman sırasında performansı arttırma gibi faydaları düşünülerek ek gıda takviyesi olarak alınması son derece önemlidir.

Yüksek kalite balık yağlarını ve daha fazlasını uygun fiyat avantajıyla hemen online satın alın!

Sitemizde yer alan birbirinden kaliteli balık yağlarına, uygun fiyat garantisi ve hızlı kargo fırsatıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Omega 3 ürünlerinin kendi içerisinde farklı cinsleri vardır. Bu konuda güvenilir ve kaliteli markalara yönelmeniz son derece önemlidir. Bilinmeyen markaların kullanılması, sağlığınız açısında olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kullanılan ürünün kullanım kılavuzu içerisinde mevcuttur ancak uzmanlar genel olarak maksimum 3 gram tüketilmesi gerektiğini söylemektedir.

Olimp omega 3 balık yağları, olimp kalitesi ile üretilen ve ihtiyacınızı kolayca karşılayabileceğiniz bir üründür. Kalp ve damar sağlığının korunabilmesi açısından son derece önemli olan omega 3, beyin gelişimi içinde oldukça faydalı bir maddedir. Olimp balık yağı sayesinde, vücudumuz tarafından üretilemeyen bu maddeyi, ihtiyacınız kadar vücudunuza alarak sağlığınızın korunmasına yardımcı olabilirsiniz.